(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ijtimoiy tarmoqlar zamonaviy jamiyat hayotining ajralmas qismiga aylangan bo’lsa-da, ulardagi salbiy kommentariyalar muammosi tobora dolzarblashib bormoqda. Ushbu maqola onlayn muhitdagi nafratli nutq, kiberbulling va dezinformatsiya kabi salbiy izohlarning ijtimoiy, psixologik va axloqiy oqibatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot salbiy kommentariyalarning tarqalishiga olib keluvchi omillarni, jumladan anonimlik, guruh polarizatsiyasi va algoritmlarning ta’sirini ko’rib chiqadi. Shuningdek, mazkur muammoga qarshi kurashish bo’yicha huquqiy, texnologik va ta’limiy yechimlar taklif etiladi, bu orqali ijtimoiy tarmoqlarda sog’lom va konstruktiv muloqot muhitini yaratishga hissa qo’shish maqsad qilingan.