(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy ma’ruzada O‘zbekiston Respublikasi va Belarus Respublikasining jinoyat hamda jinoyat-protsessual qonunchiligi qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy markazida "O‘zbekiston – 2030" strategiyasi doirasidagi islohotlar, xususan, tergov sudyasi institutining joriy etilishi, sud tizimidagi ish yuklamasini kamaytirish mexanizmlari va raqamli dalillar bilan ishlash masalalari turadi. Farg‘ona viloyati misolida jinoyatchilik dinamikasi o‘rganilib, Belarus tajribasidagi innovatsion profilaktika usullari va protsessual tejamkorlik institutlarining milliy qonunchilikka tatbiq etish imkoniyatlari ilmiy asoslanadi. Tadqiqot natijasida Jinoyat-protsessual kodeksiga raqamli tergov harakatlari va "himoya fikri" institutini kiritish bo‘yicha aniq takliflar ishlab chiqilgan.