(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va machine learning (ML) texnologiyalarining zamonaviy axborot tizimlariga ta’siri va qo‘llanilish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida SI va ML algoritmlarining axborot tizimlarida samaradorlikni oshirishdagi roli, ma’lumotlarni avtomatik tahlil qilish va qarorlar qabul qilishda qo‘llanilayotgan usullar ko‘rib chiqilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, SI va ML texnologiyalarini axborot tizimlariga integratsiya qilish ishlab chiqarish samaradorligini sezilarli darajada oshiradi va operatsion xarajatlarni kamaytiradi.