(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bilish jarayonlarining psixologik mohiyati, inson faoliyatidagi o‘rni hamda bilish jarayonlarining asosiy turlari yoritilgan. Sezgi, idrok, xotira, tafakkur, diqqat va tasavvur kabi psixik jarayonlarning inson shaxsining rivojlanishidagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, bilish jarayonlarining o‘zaro bog‘liqligi va ta’lim-tarbiya jarayonidagi roli haqida fikr yuritilgan.