(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida faoliyat olib boruvchi psixologning targ‘ibot va tashviqot ishlari, ularning mazmuni, shakllari hamda shaxs rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Maktab psixologining o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar bilan olib boradigan psixologik-ma’rifiy faoliyati, sog‘lom psixologik muhit yaratishdagi o‘rni ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, psixologik targ‘ibot ishlarini samarali tashkil etish usullari va zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.