(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdurauf Fitratning o‘zbek tilining rivojlanishiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Jadidchilik harakati davrida Fitratning til, adabiyot va ta’lim sohasidagi faoliyati, adabiy tilni shakllantirishdagi xizmatlari hamda milliy til taraqqiyotiga oid qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning ilmiy va badiiy merosi zamonaviy o‘zbek tilshunosligi hamda pedagogikasi rivojidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi.