(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Tibbiyot oliygohlarida tahsil olayotgan talaba-qizlarda yuqori o‘quv yuklamasi, surunkali stress va uyqu rejimining buzilishi ginekologik salomatlikka salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ayniqsa, hayz siklining buzilishi, dismenoreya va gormonal disbalans kabi holatlar keng uchraydi. Ushbu maqolada tibbiyot talabalari orasida uchraydigan asosiy ginekologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari, klinik belgilari va profilaktika choralari yoritilgan.