(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Tarixi anbiyo va hukamo” asari tahlil qilinadi. Asarda payg‘ambarlar va donishmandlar hayoti orqali insoniyat tarixining ma’naviy-axloqiy taraqqiyoti yoritilgan bo‘lib, unda islomiy qarashlar va Sharq falsafasining uyg‘unligi namoyon bo‘ladi. Tadqiqotda asarning tuzilishi, mazmun-mohiyati hamda undagi tarixiy-biografik yondashuvlar o‘rganiladi. Shuningdek, asarda ilgari surilgan axloqiy, tarbiyaviy va ma’rifiy g‘oyalar tahlil qilinib, ularning bugungi kun ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati yoritiladi.