(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir va so‘z mulkining sultoni Alisher Navoiy lirikasining o‘rganilish tarixi, navoiyshunoslikda amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar hamda shoir lirik merosining badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Navoiy g‘azallarining poetikasi, tasavvufiy-falsafiy qarashlari, obrazlar tizimi va lirikaning zamonaviy talqinlari haqida fikr yuritiladi. Maqolada navoiyshunos olimlarning ilmiy qarashlari asosida Navoiy lirikasining o‘zbek adabiyotshunosligidagi o‘rni yoritib berilgan.