(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola shakllarni tasvirlash uchun proyeksiya usullarining nazariy asoslari va amaliy qo’llanilishini o’rganadi. Unda ortogonal, aksonometrik va perspektiv proyeksiya kabi turli xil proyeksiya turlari tizimli ravishda tahlil qilinadi, ularning o’ziga xos xususiyatlari va qo’llanilish sohalari yoritiladi. Maqolada ushbu usullar murakkab uch o’lchamli ob’ektlarni ikki o’lchamli tekislikda aniq va har tomonlama vizuallashtirishga qanday imkon berishi tushuntiriladi. Har bir proyeksiya turining asosida yotgan matematik prinsiplar va ularning texnik chizma hamda loyihalashdagi muhim roli alohida ta’kidlanadi. Tadqiqot muhandislik, arxitektura va kompyuter grafikasi sohalari uchun muhim bo’lgan fazoviy tasvirlashni chuqurroq tushunishga hissa qo’shadi.