(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodining xorijda o‘rganilish jarayoni tahlil qilinadi. Unda Yevropa, Rossiya va Turkiya sharqshunoslik maktablarida olib borilgan ilmiy tadqiqotlar asosida Navoiy merosining o‘rganilish bosqichlari yoritiladi. Shuningdek, Navoiy asarlarining tarjima qilinishi, ularning jahon adabiyotidagi o‘rni hamda zamonaviy ilmiy izlanishlarda tutgan ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada xorijiy olimlarning Navoiy ijodiga bergan baholari ilmiy manbalar asosida umumlashtirilgan. Tadqiqot natijalari Navoiy merosining xalqaro miqyosdagi ahamiyatini ko‘rsatishga xizmat qiladi.