(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mashinali o‘rganish texnologiyalarining texnik jarayonlarni tahlil qilishdagi o‘rni, imkoniyatlari va amaliy ahamiyati yoritiladi. Bugungi kunda sanoat, energetika, transport, ishlab chiqarish va axborot-kommunikatsiya tizimlarida texnik jarayonlar murakkablashib, ulardan olinadigan ma’lumotlar hajmi keskin ortmoqda. Bunday sharoitda jarayonlarni faqat an’anaviy kuzatish yoki oddiy statistik hisob-kitoblar asosida boshqarish yetarli bo‘lmay qoladi. Mashinali o‘rganish esa katta hajmdagi ma’lumotlarni qayta ishlash, texnik tizimlardagi yashirin bog‘liqliklarni aniqlash, nosozliklarni oldindan bashorat qilish va jarayon samaradorligini oshirish imkonini beradi.