(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada umumta’lim maktablarida uchraydigan zo‘ravonlik holatlarining kelib chiqish sabablari, ularning o‘quvchilar ruhiyati va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologining zo‘ravonlikning oldini olish, nizoli vaziyatlarni bartaraf etish, o‘quvchilar o‘rtasida sog‘lom psixologik muhit yaratishdagi o‘rni yoritiladi. Maqolada psixologik profilaktika, individual suhbatlar, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikning ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan. Zo‘ravonlikka qarshi samarali psixologik yondashuvlar hamda o‘quvchilarda tolerantlik, empatiya va ijobiy xulq-atvorni shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.