(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlar ruhiyatiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida o‘smirlarning virtual muhitdagi faolligi ortib bormoqda. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlarning emotsional holati, ijtimoiy munosabatlari, o‘z-o‘zini baholashi va psixologik rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, internetga qaramlik, kiberbulling, depressiya va xavotir kabi salbiy holatlarning kelib chiqish omillari tahlil etilgan. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardan oqilona foydalanish, psixologik profilaktika va yoshlar ruhiy salomatligini mustahkamlash bo‘yicha ilmiy tavsiyalar berilgan.