(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada umumiy oʻrta taʼlim maktablarida oʻquvchilarning qiziqish, iqtidor va xarakter xususiyatlaridan kelib chiqqan holda toʻgʻri kasb tanlashlarida maktab amaliyotchi psixologining tutgan oʻrni va vazifalari yoritilgan. Muallif oʻz ish tajribasiga tayangan holda, oʻquvchilar bilan olib boriladigan diagnostika ishlari, individual konsultatsiyalar va "maktab–oʻquvchi–ota-ona" zanjiridagi hamkorlikning ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada yoshlarni mehnat bozoriga tayyorlash va ularni toʻgʻri kasbiy motivatsiyalash boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.