(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy umumta’lim maktablarida, xususan, ixtisoslashtirilgan davlat umumta’lim maktablari (IDUM) sharoitida dars jarayonining samaradorligini oshirishda zamonaviy psixologik oʻyinlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Maqolada psixologik oʻyinlarning oʻquvchilar kognitiv, kommunikativ va kreativ qobiliyatlarini rivojlantirishdagi funksiyalari, ularni darslarda qoʻllash metodologiyasi hamda aniq bosqichlari (tayyorgarlikdan refleksiyagacha) tahlil qilingan. Shuningdek, Marhamat tumani 72-IDUM amaliyoti misolida oʻyinlarning oʻquvchilar ruhiy holati va oʻzlashtirish koʻrsatkichlariga ijobiy ta’siri koʻrsatib oʻtilgan hamda pedagog va psixologlar uchun tavsiyalar berilgan