(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek etnonimining kelib chiqishi, tarixiy manbalarda uchrashi hamda uning shakllanish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, “o‘zbek” atamasining paydo bo‘lishi haqida mavjud ilmiy qarashlar va tarixiy omillar yoritiladi.