(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yo‘l-transport hodisalari (YTH) yuzaga kelishida haydovchining ruhiy-psixologik holati va uning ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda haydovchining stressga chidamliligi, emotsional barqarorligi, diqqat konsentratsiyasi va kognitiv jarayonlarining xavfsiz harakatlanishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, YTH sodir bo‘lgan vaqtdagi va undan keyingi psixologik reaktsiyalar (shok, qo‘rquv, tajovuzkorlik) hamda ularning qaror qabul qilish tezligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola yakunida haydovchilarning ruhiy tayyorgarligini oshirish va yo‘llarda xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.