(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada fors va o‘zbek tillarida yo‘nalish hamda o‘rin-payt ma‘noli ravishlarning struktur xususiyatlari qiyosiy-tipologik aspektda tahlil qilinadi. Ikkala tildagi ravishlarning morfologik tarkibi, yasalish usullari, sintaktik vazifalari va semantik xususiyatlari o‘rganiladi. Tadqiqot davomida fors tilidagi ravish yasovchi qo‘shimchalar tizimi va o‘zbek tilidagi mos korsatkichlar o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi. Maqola tilshunoslik, qiyosiy grammatika va areal tilshunoslik sohalari bo‘yicha mutaxassislarga, shuningdek, magistratura va doktorantura talabalariga mo‘ljallangan.