(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Apis mellifera asalarilarida uchraydigan asosiy parazitar kasalliklar — varroatoz, nosematoz va akarapidozning kelib chiqishi, rivojlanish mexanizmlari hamda koloniyaga ta’siri qisqacha yoritilgan. Shuningdek, kasalliklarning asalarilar mahsuldorligiga salbiy ta’siri va ularni erta aniqlash hamda oldini olish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.