(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning psixologik asoslari, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati hamda shaxs kamolotiga ta’siri yoritilgan. Tanqidiy fikrlashning mazmun-mohiyati, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tahlil qilish, muammoli vaziyatlarga yechim topish va xulosalar chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-psixologik jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va psixologik yondashuvlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. O‘quvchilarning intellektual faolligi, ijodiy tafakkuri hamda kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishda tanqidiy fikrlashning muhim omil ekani asoslab berilgan.