(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada egiluvchanlik jismoniy sifat sifatida tahlil qilinadi hamda uni rivojlantirishning samarali metodik yondashuvlari yoritiladi. Egiluvchanlikni tarbiyalashda qo‘llaniladigan mashqlar, ularning organizmga ta’siri va mashg‘ulotlarni tashkil etish usullari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda egiluvchanlikni rivojlantirishning pedagogik ahamiyati ochib beriladi.