(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida raqamli pedagogika asosida o‘qituvchilarning innovatsion ta’lim strategiyalarini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhiti, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining pedagogik jarayondagi o‘rni hamda zamonaviy ta’lim platformalaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, P.V. Vedeneev, A.S. Zavarixin, V.S. Tarasov, A.B. Fedorov, D.P. Xashimova, R.A. Parpieva, A.X. Maxmudov, Z.B. Abduraxmonov kabi olimlarning ilmiy qarashlari asosida raqamli pedagogikaning afzalliklari va muammolari tahlil etilgan. Oliy ta’lim tizimida innovatsion strategiyalarni rivojlantirishda masofaviy ta’lim, elektron resurslar, sun’iy intellekt, virtual texnologiyalar hamda pedagoglarning raqamli kompetentligini oshirish muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijasida raqamli pedagogika o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini rivojlantirish, ta’lim sifatini oshirish va talabalarning kreativ hamda tanqidiy fikrlashini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.