(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада замонавий соғлиқни сақлаш тизимида олий маълумотли ҳамшираларнинг (ОМҲ) стратегик ўрни ва касбий мақоми таҳлил қилинади. Муаллиф касб танлашдаги шахсий мотивацияларини илмий асослар билан боғлаган ҳолда, ҳамширалик ишининг оддий техник ижрочиликдан юқори малакали бошқарув ва илмий фаолиятга айланиш жараёнини ёритади. Мақолада соҳадаги мавжуд статистика ва халқаро тажрибалар мисолида ҳамширалик касбининг истиқболлари очиб берилган.