(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yurak anatomiyasi, uning fiziologik vazifalari, tuzilish xususiyatlari hamda zamonaviy tibbiyotda keng tarqalgan yurak-qon tomir kasalliklari batafsil ko’rib chiqilgan. Tadqiqot davomida yurak muskulining (miokard) tuzilishi, o’tkazuvchanlik tizimi, qon aylanish mexanizmlari va yurak klapanlarining ishlash tamoyillari tahlil etilgan. Bundan tashqari, yurak yetishmovchiligi, koronar arteriya kasalligi, aritmiya va boshqa kasalliklarning etiologiyasi, patogenezi hamda zamonaviy diagnostika usullari muhokama qilingan. Ilmiy adabiyotlar tahlili asosida profilaktik chora-tadbirlar va davolash metodlari umumlashtirilgan.