(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy qahramonlarni tahlil qilishda kognitiv yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati o‘rganiladi. Zamonaviy adabiyotshunoslikda qahramon xarakteri, tafakkuri va ruhiy holatini anglashda kognitiv tahlil usullarining samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, qahramonning hissiy kechinmalari, ong jarayonlari va individual dunyoqarashi badiiy matn asosida tahlil qilinadi.