(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada global iqtisodiy tizimning chuqur transformatsiyalashuvi, geoiktisodiy qutblanish hamda makroiqtisodiy turbulentlik sharoitida jahon bozori kon’yunturasi, xalqaro valuta tizimlari va transchegaraviy kredit munosabatlarining rivojlanish tendensiyalari tizimli tahlil qilinadi. Shuningdek, yetakchi markaziy banklarning monetar siyosati, valuta risklarini xedjlashning zamonaviy mexanizmlari hamda milliy iqtisodiyotlarning global moliya arxitekturasiga integratsiyalashuv strategiyalari tahlil etilgan.