(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Toshkent viloyati sharoitida kartoshka ekinlarida uchraydigan fitoftoroz kasalligining rivojlanishi, tarqalish darajasi hamda unga ta’sir etuvchi ekologik omillar o‘rganilgan. Tadqiqot davomida kasallikning o‘simlik o‘sishi va hosildorligiga salbiy ta’siri tahlil qilinib, fitoftorozning rivojlanishiga namlik, harorat va agrotexnik tadbirlarning ta’siri aniqlangan. Shuningdek, kasallikka qarshi samarali kurashish usullari hamda profilaktik choralar yuzasidan tavsiyalar ishlab chiqilgan.