(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlangʻich va oʻrta taʼlim bosqichida ona tili darslarining sifati va jozibadorligini oshirishda chiroyli yozuv (husnikat) qoidalarini oʻrgatishning pedagogik ahamiyati tadqiq etiladi. Husnikat koʻnikmalarini toʻgʻri shakllantirish oʻquvchilarning nafaqat chiroyli yozishi, balki imlo qoidalarini mukammal oʻzlashtirishi, diqqatni jamlashi va mantiqiy fikrlash doirasini kengaytirishiga xizmat qilishi ilmiy-metodik jihatdan asoslab berilgan. Maqolada anʼanaviy va zamonaviy pedagogik metodlar integratsiyasi orqali dars samaradorligini keskin oshirish, oʻquvchilarda yozuv madaniyatini shakllantirish hamda ona tiliga boʻlgan qiziqishni kuchaytirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.