(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada hozirgi globallashuv va raqamli texnologiyalar asrida yoshlar oʻrtasida kitobxonlik madaniyatini yuksaltirish masalalari tadqiq etiladi. Xususan, mamlakatimizda oʻtkazib kelinayotgan turli miqyosdagi "Kitobxonlik" tanlovlarining yosh avlod dunyoqarashini shakllantirish, ularning intellektual salohiyatini oshirish hamda maʼnaviy yetuk insonlar boʻlib yetishishidagi oʻrni va ahamiyati tahlil qilinadi. Kitob mutolaasining shaxs psixologiyasi va ijtimoiy moslashuviga taʼsiri ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritib berilgan boʻlib, tanlovlar orqali yoshlarda sogʻlom raqobat va ilmga boʻlgan intilishni kuchaytirish boʻyicha tavsiyalar ilgari surilgan.