(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada arab tilida jar harflarining hazf bo’lishi (elision) hodisasi lingvistik nuqtai nazardan keng tahlil qilinadi. Ushbu grammatik hodisa klassik arab adabiy tili (al-fushā) va zamonaviy standart arab tilidagi (al-’arabiyya al-mu’āṣira) namoyon bo’lish shakllari o’rganiladi. Maqolada hazfning morfosintaktik shartlari, semantik ta’siri va ishlatiladigan kontekstlar batafsil ko’rib chiqiladi. Qur’oni karim oyatlari, klassik she’riyat va zamonaviy nasrdan olingan misollar tahlil qilinib, hazf hodisasining arab tilshunosligidagi o’rni belgilanadi.