(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada taniqli amerikalik adiba va huquq himoyachisi Maya Angelou ijodida irqiy kamsitish, tizimli tengsizlik va afroamerikaliklar o‘zligini anglash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda adibaning avtobiografik asarlari, xususan, "I Know Why the Caged Bird Sings" (Qafasdagi qush nega sayrashini bilaman) romani misolida irqiy zulmning inson ruhiyatiga ta’siri hamda qora tanli ayollarning jamiyatdagi ikki karra diskriminatsiyaga uchrashi masalalari yoritilgan. Shuningdek, Angelou asarlaridagi irqiy to‘siqlarni yengib o‘tish va milliy ozodlik g‘oyalari adabiy-tanqidiy nuqtayi nazardan baholangan.