(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada egri chiziqlar va sirtlar topologiyasi o‘rtasidagi bog‘liqlik masalasi yoritiladi. Egri chiziqlar va sirtlarning geometrik hamda topologik xossalari, ularning o‘zaro aloqadorligi va umumiy qonuniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, topologik invariantlar, uzluksizlik, deformatsiya tushunchalari orqali egri chiziqlar va sirtlarning o‘zgarishsiz xossalari ko‘rib chiqiladi. Mazkur tadqiqot differensial geometriya va topologiya fanlari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ochib berishga xizmat qiladi.