(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida matematika fanini o‘qitishda o‘quvchilar o‘zlashtirishi qiyin bo‘lgan mavzularni vizuallashtirish usullari orqali soddalashtirish masalalari yoritib berilgan. Bu maqolamda amaliyot davomidagi shaxsiy kuzatuvlarimga tayanib, abstrakt matematik formulalar va geometrik tushunchalarni grafik modellar, infografikalar va AKT vositalari yordamida vizual ko‘rinishga keltirishning afzalliklarini tahlil qiladim. Maqolada kognitiv vizuallashtirishning o‘quvchi xotirasi va mantiqiy fikrlashini rivojlantirishdagi roli ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek, amaliyot jarayonida qo‘llanilgan vizual metodlarning dars samaradorligini oshirishdagi natijalari bayon etilgan.