(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gender tenglik fenomenining vujudga kelishi va rivojlanish bosqichlari tizimli tarixiy-falsafiy tahlil ostiga olingan. Maqola doirasida antik davr mutafakkirlarining gender munosabatlariga oid qarama-qarshi yondashuvlari, O‘rta asrlar G‘arb sivilizatsiyasida xotin-qizlar ta’limiga qo‘yilgan intellektual cheklovlar hamda jadidchilik harakatida diniy va dunyoviy qadriyatlar muvozanatining shakllanishi kabilar tahliliy o‘rganilgan.