(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Italiya yoshlari tilidagi leksik va kommunikativ oʻzgarishlar, ularning kelib chiqishi hamda tilga ta’sir etuvchi ijtimoiy omillar koʻrib chiqiladi. Tadqiqot asosida Italiya shaharlari — Rim, Milan, Genuya va Bolonyadagi yoshlar nutqi tahlil qilinadi. Maqolada yoshlar tilida kuzatilayotgan yangi leksik qatlam, raqamli kommunikatsiyaning roli, genderga yoʻnaltirilgan nutq shakllari va regional farqlanishlar muhokama qilinadi. Yoshlar tilining an’anaviy italyan tili bilan munosabati hamda globallashuv jarayonida uning oʻzgarish dinamikasi ham yoritiladi.