(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro penitensiar amaliyotda mahkumlarni axloqan tuzatish, ularni ijtimoiy reabilitatsiya qilish va jamiyatga sog‘lom turmush tarzi bilan qaytarishning zamonaviy usullari hamda ularning tutgan o‘rni tahlil etiladi. Tadqiqot davomida rivojlangan xorijiy davlatlarning jazoni ijro etish tizimidagi progressiv tizimlar, mahkumlar bilan olib boriladigan psixologik-pedagogik korreksiya dasturlari, kasb-hunarga o‘rgatish hamda resotsializatsiya jarayonlarining tashkiliy-huquqiy mexanizmlari keng yoritilgan. Shuningdek, xalqaro andozalarni Yangi O‘zbekiston penitensiar tizimiga integratsiya qilish hamda retsidiv (qayta) jinoyatchilikning oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.