(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillari o‘rtasidagi asosiy grammatik, leksik va fonetik tafovutlar qiyosiy-tipologik jihatdan tahlil qilinadi. Har ikki tilning o‘ziga xos tuzilishi, gap qurilishi, morfemalar tabiati va so‘z tartibi o‘rtasidagi tizimli farqlar aniq misollar orqali keng ko‘lamda yoritiladi. Tadqiqot ishi o‘zbek auditoriyasida ingliz tilini o‘rganish va o‘qitishda yuzaga keladigan tipik qiyinchiliklarni (lisoniy interferensiyani) tushunishga yordam beradi hamda ikki xil tizimga ega tillarni qiyosiy o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyatini ko‘rsatib beradi.