(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada “Iqtisodda axborot texnologiyalari” fanini o‘qitishda qo‘llanishi mumkin bo‘lgan innovatsion yondashuvlar sodda va amaliy nuqtayi nazardan yoritiladi. Maqolada raqamli ta’lim muhiti, interaktiv dars, amaliy loyiha, elektron jadval, ma’lumotlar bazasi, onlayn test, virtual taqdimot, iqtisodiy ma’lumotlarni tahlil qilish va sun’iy intellekt vositalaridan ehtiyotkorlik bilan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor fanning faqat nazariy tushuntirilishiga emas, balki talabaning real iqtisodiy vaziyatni texnologiya yordamida tushunishiga qaratiladi. Tadqiqotda ilmiy adabiyotlarni o‘rganish, taqqoslash, kuzatish, pedagogik tahlil va oddiy amaliy modellashtirish usullaridan foydalaniladi. Maqola natijasida ushbu fan bo‘yicha darsni jonlantirish, talabalarda iqtisodiy fikrlashni kuchaytirish, axborot bilan ishlash ko‘nikmasini oshirish va mustaqil o‘rganishga yo‘l ochish mumkinligi ko‘rsatiladi. Taklif etilgan yondashuvlar oddiy auditoriya sharoitida ham, kompyuter xonasi yoki aralash ta’lim muhitida ham qo‘llanishi mumkin.