(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tarbiyasi og‘ir bolalar va o‘smirlar bilan olib boriladigan profilaktik tadbirlarning ijtimoiy-psixologik, pedagogik xususiyatlari nazariy va amaliy o‘rganilib, tahlil qilib chiqilgan. Respublikamizda profilaktik ishlar olib borishda voyaga yetmaganlarning, ayniqsa, xulqida og‘ish kuzatilgan o‘smirlarning maʼnaviy-madaniy qiyofasini va munosabatlarini shakllantirish zarurligi, bunda avvalo, xulq og‘ishining ijtimoiy-psixologik omillarini aniqlash zarurligi, oilada va maktabda psixologik-pedagogik jarayonni to‘g‘ri yo‘lga qo‘yilganligi, profilaktik faoliyatni tashkil etishda psixologik-pedagogik bilimlarning ahamiyati batafsil yoritilgan.