(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada deviant xulq-atvorli oʻsmirlarning psixoprofilaktikasi masalalari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada deviant xatti-harakatlarning nazariy va konseptual asoslari, tarixiy klassik yondashuvlar, mintaqaviy va milliy olimlarning hissasi, zamonaviy empirik tadqiqotlar natijalari va amaliy psixoprofilaktik strategiyalar keng muhokama etiladi. Shuningdek, mavjud tadqiqotlar asosida oʻsmirlar orasida deviant xatti-harakatlarning oldini olish, diagnostika qilish va korreksiya qilishning samarali usullari yoritiladi. Muallif psixoprofilaktika samaradorligini oshirish uchun integrativ yondashuvlarni taklif etadi.