(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarga kelajak kasblarini rejalashtirishni o‘rgatishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Kasb tanlash jarayonida o‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va mehnat bozori talablarini hisobga olishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, o‘qituvchilar va ota-onalarning hamkorligi asosida kasbiy rejalashtirish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan.