(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘tkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” qissasida qo‘llangan badiiy nutq shakllari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda muallif nutqi, qahramon nutqi, dialog, monolog, ichki monolog hamda roviy nutqining asar strukturasi va mazmunini ochib berishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, badiiy nutq shakllarining qahramon ruhiy holatini ifodalash va asarning estetik ta’sirchanligini oshirishdagi funksional ahamiyati asoslab beriladi.