(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XX asr o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Cho‘lponning adabiy-tanqidiy qarashlari keng ilmiy asosda tahlil qilinadi. MaqoCho‘lponning adabiy tanqidga oid maqolalari hamda publitsistik chiqishlari asosida uning estetik qarashlari ochib beriladi. Shuningdek, ijodkorning adabiyot orqali xalq ongini uyg‘otish, ma’rifat va milliy o‘zlikni shakllantirish borasidagi xizmatlari tadqiq etiladi.Maqolada Cho‘lponning til masalasiga munosabati, sof va xalqchil adabiy til yaratish haqidagi fikrlari ham ko‘rib chiqiladi. Uning ijodkor mas’uliyati, xalq manfaatiga xizmat qiluvchi adabiyot yaratish haqidagi qarashlari bugungi adabiy jarayon bilan bog‘liq holda tahlil qilinadi.