(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada organizm hayot faoliyatini ta’minlovchi eng muhim tizimlardan biri bo‘lgan qon aylanish a‘zolari tizimini funktsional va klinik baholashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Yurak-qon tomir tizimi kasalliklarini barvaqt aniqlash va profilaktika qilishda to‘g‘ri tashxis qo‘yish hamda uning holatini tizimli o‘rganish muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot davomida subyektiv, obyektiv hamda instrumental tekshirish usullarining imkoniyatlari o‘rganilib, ularning bemor holatini to‘g‘ri baholashdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan. Ayniqsa, tibbiy amaliyotda keng qo‘llaniladigan puls va arterial bosim ko‘rsatkichlarini dinamik kuzatish, elektrokardiografiya hamda exokardiografiya usullarining diagnostik qiymati yoritilgan. Maqolada keltirilgan xulosalar qon aylanish tizimi faoliyatidagi patologik o‘zgarishlarni erta bosqichlarda aniqlash va individual davolash taktikasini belgilashda muhim nazariy hamda amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.