(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ozodlikdan mahrum etish jazosini o‘tayotgan mahkumlarni axloqan tuzatish, ijtimoiy hayotga moslashtirish va qayta jinoyat sodir etishlarining oldini olishda tarbiyaviy ishlarning o‘rni hamda uning uslubiy-institutsional asoslarini takomillashtirish masalalari keng qamrovli tahlil qilingan. Tadqiqotda bugungi penitensiar muassasalardagi tarbiyaviy jarayonlar, ularning samaradorlik mezonlari, mahkumlarning individual-psixologik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda tabaqalashtirilgan (differensial) yondashuvlarni tatbiq etish strategiyasi tahlil etilgan. Shuningdek, ilg‘or xorijiy davlatlar tajribasini milliy amaliyotga integratsiya qilish, tizimni raqamlashtirish va jamoat tashkilotlari bilan ijtimoiy sheriklikni kuchaytirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.