(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Farg‘ona vodiysida shahar aglomeratsiyalarining shakllanishi, rivojlanish xususiyatlari hamda ularning hududiy ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Farg‘ona vodiysi O‘zbekistonning aholisi zich joylashgan, sanoat, transport, xizmat ko‘rsatish va mehnat resurslari yuqori darajada mujassamlashgan hududlaridan biri hisoblanadi. Maqolada vodiy shaharlarining o‘zaro iqtisodiy, demografik va infratuzilmaviy bog‘liqligi, shahar atrofi hududlarining kengayishi, urbanizatsiya jarayonlarining jadallashuvi hamda aglomeratsiyalarning aholi bandligi, ishlab chiqarish, xizmatlar sohasi va transport tizimiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, shahar aglomeratsiyalarini barqaror rivojlantirishda hududiy rejalashtirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish va ekologik muvozanatni saqlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.