(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Matyoqub Qo’shjonovning "Qodiriy erksizlik qurboni"asarini tahlil qilish orqali yaratildi. O’zbek adabiyotida o’zining o’chmas asarlari bilan nom qoldirgan Abdulla Qodiriy, asarlarining adabiyotimizda tutgan o’rni batafsil yoritiladi.Matyoqub Qo’shjonov adabiy tanqidi asosida Qodiriy asarlaridagi bosh mavzu uyg’un holatda ochib beriladi.