(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada XX asr boshidagi o‘zbek milliy uyg‘onish davrining yirik namoyandasi Cho‘lponning adabiy-tanqidiy qarashlari tahlil qilinadi. Unda adibning adabiyotning estetik mohiyati, jamiyat hayotidagi o‘rni, ijodkor mas’uliyati, milliy ruh va badiiy tafakkur haqidagi fikrlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, Cho‘lponning o‘zbek adabiy tanqidchiligi taraqqiyotidagi o‘rni hamda uning estetik qarashlarining bugungi adabiyotshunoslikdagi ahamiyati ochib berilgan.