(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola O‘zbekiston hududlarida sport turizmining iqtisodiy salohiyatini baholashga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — yirik sport tadbirlari va infratuzilmani rivojlantirish orqali hududiy byudjet tushumlarini oshirish mexanizmlarini tahlil qilishdir. Maqolada sport turizmi xizmatlarining mintaqaviy iqtisodiy o‘sishga ta’siri yoritilgan.